Wat is acupunctuur?

Informatie over acupunctuur - Acupunctuur Haarlem

Acupunctuur is een zeer veelzijdige en natuurlijke geneeswijze die aan te wenden is voor een zeer breed scala aan klachten. Deze brede werking komt doordat acupunctuur het zelf genezende en zelfherstellende vermogen van het lichaam sterk bevordert. Door de energieën van het lichaam weer te herstellen (weer in balans te brengen) en door blokkades op te heffen kunnen zeer uiteenlopende klachten worden behandeld met acupunctuur.

Acupunctuur vindt haar oorsprong in het vroegere China en is tevens één van de oudste geneeswijzen ter wereld. Acupunctuur was vanaf de start (ongeveer 5.000 jaar geleden) al direct effectief, maar de ruwe materialen die toentertijd gebruikt werden zorgden vaak voor besmettingen en ontstekingen.

Met de tijd is acupunctuur steeds verder verfijnd geraakt en tegenwoordig wordt er dan ook uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige steriele naaldjes die altijd eenmalig worden gebruikt (wegwerpnaaldjes). Mocht u dus bang zijn voor besmettingsrisico, dan is dat helemaal niet nodig. De naaldjes die gebruikt zijn worden direct na de behandeling in een naalden wegwerpcontainer gestopt, waardoor het onmogelijk is dat de naaldjes meerdere keren worden gebruikt.

Neem contact op of maak een afspraak

Wanneer u nog vragen heeft of wanneer u graag een afspraak voor een eerste behandeling wilt inplannen bij onze praktijk in Haarlem, dan kan dat via: contactformulier van Acupunctuur Haarlem
acupuncturist Weijma te haarlem
Kim Weijma
  • Ervaren acupuncturist
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met mij op.
Ik hoor graag van u!

contact
Ik ben lid van:
acupuncturist registratie NVPA