Wie zijn wij?

Over acupuncturisten Johan Dorjee en Kim Weijma

In 1980 zijn wij, Johan Dorjee en Kim Weijma, gestart met een zelfstandige praktijk voor fysiotherapie. Na enige jaren ontwikkelde zich bij ons de behoefte naar nieuwe en aanvullende behandelmethoden om klachten nog beter te kunnen behandelen. Met een zekere gezonde nuchterheid zijn we vervolgens erg geïnteresseerd geraakt in de Chinese acupunctuur en haar effectieve werking. Als een geneeswijze 2000 jaar kan blijven bestaan, dan moet hier wel een stevige onderbouwing voor zijn. Anders zou het veel eerder al ergens gestopt zijn.

In 1988 zijn we in Haarlem gestart met de opleiding Acupunctuur bij de stichting Anglo-Dutch: een zeer boeiende studie. Wij waren onder de indruk van het ingenieuze systeem van Yin en Yang en het feit dat alles hierin te verdelen is (en dat alles elkaar aanvult): man/vrouw, zomer/winter, dag/nacht, warm/koud, gezond/ziek, etc. Na drie jaar zijn wij in 1991 met zeer goed resultaat afgestudeerd en zijn vervolgens de acupunctuurtechnieken dagelijks gaan toepassen bij verschillende aandoeningen. Soms als aanvulling op een behandeling (met fysiotherapie), en een andere keer als zelfstandige therapie.

Inmiddels hebben wij al ruim 25 jaar ervaring met acupunctuur en meer dan 36 jaar ervaring met fysiotherapie. Hierdoor kunnen wij zeer goed inschatten in hoeverre klachten in aanmerking komen voor een behandeling met acupunctuur. Ons acupunctuur-team werd in 2004 uitgebreid met Petra Kooloos, die naast haar fysiotherapie ook enthousiast werkt met de acupunctuur.

Wij zijn altijd bereid u van deskundige informatie te voorzien en antwoord te geven op uw vragen. U kunt uw vraag vrijblijvend aan ons stellen via ons contactformulier.
acupuncturist haarlem Johan Dorjee
Johan Dorjee
acupuncturist Weijma te haarlem
Kim Weijma
  • Ervaren acupuncturisten
  • Afspraak op korte termijn
  • Vergoedingen mogelijk
Vraag of interesse?

Neem dan vandaag nog even vrijblijvend contact met ons op.
We horen graag van u!

contact
We zijn lid van:
acupuncturist registratie NVPA
fysiotherapie registratie KNGF